Zoeken in deze blog

maandag 29 maart 2010

Vers brood

Op de voorjaarsbijeenkomst maakten we kennis met zeer ervaren Drascombianen. Een van de leden bleek ook uit Friesland te komen en veel, bij voorkeur lange tochten op de Waddenzee te maken. De enige beperking in de lengte van de tocht werd bepaald door de houdbaarheid van het brood en dat was niet altijd heel lang. Wat op zich een spijtig feit was.....

In de hoop dat ik mensen misschien blij maak met de mogelijkheid toch een vers broodje te kunnen bakken in een simpele koekenpan op een (gas-) pitje heb ik op Drascrumbs een recept van Bannock geplaatst. Dit is een zogenaamd 'quick bread' en vrij populair bij buitensporters.

Probeer het eens uit zou ik zeggen. De droge ingredienten kun je vooraf in een plastic zakje doen en op de boot hoef je er dan alleen maar wat vocht bij te doen om snel iets te kunnen bakken. Misschien is het een uitkomst op een Drascombe bij een langere geplande tocht..En zoals gebruikelijk jullie reacties zijn van harte welkom! Wil je meer recepten zien, of tips over buitenkoken krijgen, laat het me weten.