Zoeken in deze blog

woensdag 17 maart 2010

Het Kooktoestel...

We hebben van alles bedacht, de te gebruiken kooktoestellen opgemeten en van alles uitgetekend. Henk en Jacques hebben hun "professionele oog" er nog een keer over laten gaan maar uiteindelijk is ons cardanische kooktoestel klaar. En al zeggen we het zelf, het werkt perfect en ziet er nog eens goed uit ook.



Hier staat de Origo op het 'basisstation'. Dit is in zijn geheel op te tillen en te verplaatsen. De Origo is geplaatst in een speciaal op maat uitgefreesd rondje, zodat hij niet kan omvallen.







Met behulp van een simpel houtje kan het cardanische gedeelte worden vastgezet en door het te verwijderen, schakel je de schommelstand als het ware in.
Hier is de slingerstand ingeschakeld. Ik hoop dat het een beetje duidelijk overkomt..





Daarnaast hebben we een afzetruimte gepland, met daaronder diverse kastjes waar wat spullen in kunnen worden opgeslagen.


Dit is de binnenkant van het kastje. Lekker wit geschilderd zodat het zo licht mogelijk is als je er wat moet zoeken.




Vervolgens gaat er dan een een luikje overheen, dat dan tevens het kooktoestel draagt. En alles volgens het KISS-principe (houd het zo simpel mogelijk!)











Hier zie je een klein stukje van de afzetruimte, waarachter we de boekenplank hebben geplaatst. Zonder boek droogvallen gaat immers niet lukken!



Wordt het mooi of niet?