Zoeken in deze blog

dinsdag 16 maart 2010

Januari......

Lytse Vilja is nu in de verzorgende handen van Erwin, hij zorgt voor de inbouw van accu, bedrading en anti condens bekleding.. erg belangrijk allemaal! Vooral de anti-condens. We hebben wel eens gekampeerd in onze oude HY, waarbij we wakker werden van de druppels in onze nek, oren en op onze wangen. Toegegeven.. het was de natste zomer in jaren, maar je verwacht de vochtigheid toch echt buiten je camper. En ook onze onvolprezen stalen Vilja kon met name ’s winters nog al eens voor condens zorgen. Dat willen we voorkomen, vandaar dat we voor een mooie lichte bekleding hebben gekozen die geacht wordt alle condensdruppels te voorkomen.

Ondertussen hebben we van Michel gehoord dat de tentenmaker er ook iets heel moois van maakt. Zijn erg benieuwd … we hebben ook een tent over de kuip besteld. We zitten graag lekker buiten, koken ook graag buiten, maar de Nederlandse regenbuien kunnen daarbij wel eens roet in het eten gooien. Vandaar een tent, zonder ramen (want dat vouwt zo beroerd op) maar wel met grote flappen die we lekker open kunnen zetten. Ik zie ons al helemaal zitten. Kooktoestelletje aan, pannetje pruttelt en wij zitten in de kuip lekker van een mooie zonsondergang te genieten. Of wij genieten in de kuip van het uitzicht, terwijl windvlagen en regendruppels die eventueel willen meegenieten, worden geweerd. Dat is toch echt een mooi vooruitzicht!

We hadden in november trouwens gehoopt dat we nog even snel het water in konden, maar helaas Koning Winter liet zich gelden…dat varen duurt nog wel even!

Zo ziet het er in januari uit bij ons… en ijszeilen is toch echt niet ons ding! (alhoewel Henk toch af en toe over de snelheid droomt van zeilen over het ijs..).

Dus nu kiezen we er maar voor om eerst alles verder af te maken als ze terug komt van Huizen en te wachten met varen totdat we weer water in plaats van sneeuw en ijs hebben…. hoe zat dat ook weer met geduld? Schone zaak? We zullen zien!