Zoeken in deze blog

dinsdag 16 maart 2010

13 januari... Lytse Vilja weer ophalen...spannend!

Bericht gehad van Michel, Erwin en hij zijn klaar met het voorbereiden van Lytse Vilja, de motor is er, de buiskap met bijbehorende kuiptent is ook klaar en Lytse Vilja mag lekker weer naar Friesland komen.

Neptune gebeld, het bed, de matrassen en alle bijkomende spullen liggen ook al lang op ons te wachten, dus we gaan vandaag maar lekker een lange tocht maken. Eerst maar naar Huizen.....

Daar aangekomen zien we Lytse Vilja in haar volle glorie!



De kuiptent zorgt voor een heleboel extra buitenruimte. Geweldig! En complimenten voor de tentenmaker, want e.e.a. is mooi strak opgezet. Dit zorgt voor heerlijk buitengenot voor ons, onafhankelijk van de weersomstandigheden.


Deze foto is genomen vanaf de drempel van de kajuit. Zo zie je ook goed hoeveel ruimte zo een tent oplevert!

Het is niet moeilijk om voor te stellen hoe lekker dit gaat zitten. Ook om te koken is dit een ideale tent, zo voorkom je overmatige vochtvorming in de kajuit.

Ook de buiskap staat er heel mooi op, een welkome bescherming tegen overkomende golven, binnendringende regendruppels of overmatige zonnestralen (er zal toch wel weer een tijd komen dat we wel eens wat minder zonneschijn willen??? Of is dat een ondankbare gedachte?)





Helemaal in onze sas zijn we naar Neptune gereden met Lytse Vilja trots achter onze auto. En onze hoopvolle verwachtingen komen helemaal uit! De lattenbodem past perfect, de matrassen zien er helemaal top uit en passen ook goed. Wat erg dinky is, is het etiket met naam, toenaam, welke zijde etc dat is genaaid aan de matrassen en op deop maat gemaakte hoeslakens en moltons. Voelt toch wel als zeer luxe aan hoor!









Als we alles aan boord hebben, zetten we vlot koers naar Grou, daar gaat ze door Henk worden ingetimmerd, met behulp van Jacques. Dan wordt het onderwaterschip in de epoxy en antifouling gezet en kan alles klaar worden gemaakt voor de te water lating!!!!