Zoeken in deze blog

maandag 12 april 2010

Maiden Voyage!

Heerlijk weekend gehad!

Lytse Vilja is zaterdag zoals gemeld, te water gelaten en heeft zich zoals verwacht en betaamt keurig gedragen.
 Ik heb 's middags allerlei spulletjes in de boot geladen en ook dat onderging onze Drascombe helemaal zonder protesten.



Henk en Jacques hebben de kasten ook goed ingeschat. Er kan een hoop ingestouwd worden!




....en ik heb zelfs beddengoed in Drascombe-style kunnen vinden! Zo af en toe moet je gewoon voor leuk of grappig gaan....




Ook hebben we onze eerste maaltijd aan boord gegeten (zie Drascrumbs voor het recept van de Pasta met Gorgonzola) waarbij het portable kooktoestel duidelijk zijn waarde heeft bewezen! We hebben lekker onder de tent in de kuip kunnen koken, zonder dat alles weer even hard uit de pannen blies.




Hier is een foto van onze " boordhyena" , een 13 en een half jaar oude Parson Jack Russell dame genaamd Kelly.


Ze is, zo te zien, wel tevreden over de boot. Eigenlijk vond ze het 5 jaar geleden niet vreselijk erg dat ons kajuitjacht werd verkocht. Altijd maar dat schuin gaan en dat water.. brrr.. niks voor een echte dame. Maar toch kon Lytse Vilja haar wel bekoren. Waarschijnlijk omdat vrouwtje en baas toch onder pootbereik zijn op een boot van dit formaat?

Daarna zijn we aan de borrel gegaan met onze vrienden en uiteindelijk zijn we heel tevreden onder onze dekbedjes gekropen. De volgende ochtend werden we met het zonlicht op onze neus wakker. De bacon kon ook nog in de zon worden uitgebakken, maar de eieren moesten het al met een donkere lucht doen.

Daarna zijn we in ongeveer anderhalf uur naar Terherne gevaren en onze dame heeft het prima gedaan. De wind op het Snitser Mar was op zich best aanwezig, maar ze heeft zich voorbeeldig door de golven richting de thuishaven bewogen. En nu ligt ze lekker in de achtertuin mooi te zijn en gaan we van de week lekker met haar oefenen ... hoe vaar je met een druil? is de vraag die we daarbij gaan beantwoorden, want dat is nieuw voor ons. Maar in ieder geval heeft onze Drifter 22 bewezen dat ze een uitstekend gehoorzaam bootje is!



Is het geen plaatje???