Zoeken in deze blog

maandag 9 november 2009

Op de oprit

Een voorbeeld van het kale en dus condensgevoelige polyester....


Momenteel staat Lytse Vilja op de oprit te pronken. Maandag 9 november gaan we weer met haar op pad.

Er staat een bezoekje bij Neptune in de agenda. Omdat Henk en ik allebei houden van een goede nachtrust maar onze lijven daarbij nog wel eens roet in het eten willen gooien, zijn we op zoek gegaan naar een uitmuntend bed.
Neptune (www.neptune.nl) kan voor onze Drifter een lattenbodem, super matrassen, hoeslakens en moltons op maat leveren. Om 13.00 uur staat daarom een afspraak gepland.


Hier heeft Henk al een keer klem gezeten met zijn voet, een van de eerste onderdelen dus die we gaan aanpakken.


Grappig detail: bij Neptune worden ze regelmatig ingehuurd voor bedden op boten van 22 meter in plaats van 22 voet. (Onder andere de "Groene Draeck" heeft bedden van Neptune!.. nu voelen we ons toch ook een beetje koninklijk)
En dat betekent met de auto naar de klus om in te meten, te passen en dergelijke. Toen wij dan ook meldden dat we een afspraak hadden voor het inmallen van ons bed werd er vreemd naar ons opgekeken. Normaliter gaan zij naar de klant toe voor een dergelijke klus. "Maar... waar ligt uw boot dan?" werd er vol verwondering gevraagd. Ons laconieke antwoord "Nou, daar op uw oprit" werd dan ook vol ongeloof begroet. Maar het ongeloof duurde niet lang (Lytse Vilja was duidelijk te zien door de ramen) en daarna werd er met een brede grijns ingemald. Het was toch best wel leuk om zo te werken....

Met een paar weken is alles klaar en kunnen we de spullen ophalen. Heerlijk, weer een stapje dichter bij het lekker varen.


De kajuit is op dit moment nog wat kalig... maar dat gaat veranderen!





Maar nu eerst naar Michel en Erwin: buitenboordmotor, basiselectriciteit en anti-condens bekleding staan nu op Lytse Vilja te wachten!