Zoeken in deze blog

woensdag 5 augustus 2015

Even ter geruststelling....

Beste allemaal!

Wat zijn Drascombe vaarders een hecht groepje! En wat houden we elkaar goed in de gaten als we de bekende tweelingmastjes zien. Geweldig! En wat wordt dit blog toch ook goed gelezen.. nooit bij stilgestaan dat jaren na " afsluiting" van het blog, er nog steeds mensen zijn die (regelmatig) een kijkje komen nemen. Wel hartstikke leuk!

Zoals eerder gezegd, hebben Victoria en Peter hun eigen Drascombe: de Pluvier. 
Pluvier op het Wad
 Ze zijn er heel wijs mee, maar voor langere vakanties is het wat lastig slapen aan boord. Peter is vrij lang, dus de kajuit is niet te gebruiken om in te slapen en de tent heeft ook zo zijn beperkingen, maar ze varen er heerlijk mee en maken regelmatig hun eigen "Rondje" Texel! Nou ja, meer een heen en weertje eigenlijk..
Peter op weg naar Den Helder
(Mocht iemand van jullie nog willen weten waar je heerlijk kunt eten op Texel, stuur maar een mailtje voor nadere informatie!)

Wat nu te doen als je toch lekker een zeilvakantie wilt hebben? Dan vraag je aan je ouders of zij hun boot een tijdje kunnen missen! En zo kwam het dat de Lytse Vilja na de vakantie met pa en ma door dochter en vriend werd gecharterd voor een zomervakantie..Heerlijk koers gezet naar Harlingen en de Wadden. 

Het weer was op zijn zachtst gezegd variabel! Van prachtige zon tot keiharde wind en regen, enfin iedereen die deze zomer heeft gevaren herkent het weerbeeld wel. De kids hebben nu voor de verandering de " andere" waddeneilanden aangedaan. Hierbij is Texel overgeslagen maar ook Terschelling was niet zo aantrekkelijk daar ze daar een aantal jaren hebben gewoond. 
Het grappige was dat ze meermalen zijn aangesproken op het feit dat ze eigenlijk niet op de Lytse thuishoorden!! Hahaha..... vandaar even dit blogpostje ter geruststelling!

De Lytse Vilja wordt tegenwoordig door een ruimere bemanning gevaren en we genieten zo nog meer van ons bootje! Ik zal iedereen even voorstellen:

Kapitein Henk, hier op een pontje, als hoofd van de vaarploeg en de klusploeg!

Schipperse Liane, die inmiddels het sturen beter onder de knie heeft gekregen. Hier zeilende over de Friese Wateren en onderdeel makende van de vaarploeg. Het klussen laat ze over aan meer begaafden in technisch opzicht. Maar ze zorgt er wel voor dat de klusploeg niet omkomt van de honger....dat telt ook!

Dan wordt  de andere helft van de klusploeg en de andere vaarploeg gevormd door:


Schipperse Victoria, onze jongste dochter, aan het roer. Genietende van zon, zee en wind en ook prima inzetbaar als technisch medewerker van de klusploeg!
En tweede kapitein Peter. Ik heb geen zeilende foto van Peter, helaas, maar geloof me hij kan het prima! En hij vormt een uitstekende aanvulling op de klusploeg. Nou ja aanvulling.... eigenlijk een verrijking aangezien hij behoorlijk veel technische kennis meebrengt!

Oh en dan zou ik nog bijna onze andere vaste bootsmaat vergeten!

Dit is Mik, onze inmiddels 4 jaar oude Kooiker! Wat doet hij zoal aan boord? Uhm.. snurken, zielig kijken als we schuin gaan of als hij nat wordt, maar ook gezellig aanwezig zijn en zorgen voor hilarische momenten. 
Conversatie:

" waar dient dat hengsel op Mik zijn zwemvest eigenlijk voor Liane?"

........PLONS..........

Zwiep en druip...

" ah.... om hem weer aan boord te hijsen...ik snap het!" 

Ik zweer je, Mik kan heel goed luisteren en heeft een leuk gevoel voor humor. Zijn timing is meestal ook wel goed, alleen in dit geval had hij beter met wat warmer weer zwemlessen kunnen nemen...
Verder houdt hij steigers vrij van eenden, niet helemaal in overeenstemming met het doel waarvoor het ras gefokt wordt, maar voor ons een ideale eigenschap! Qua klusploeg levert hij niet echt een bijdrage, al is hij wel altijd super blij dat de hele bemanning weer bijelkaar is! Dus eigenlijk is zijn bijdrage niet onder woorden te brengen maar onmisbaar.

Je hoort vaak commentaar van ' experts'  dat de zeilerij steeds meer iets voor oudere l.. eh.. mensen wordt dan voor de jongere garde maar onze dochter en schoonzoon zijn hele goede uitzonderingen op de regel! 

Er is mij  gevraagd of we het niet onverantwoord vonden dat zulke jonge lui met de Lytse op stap gingen, zeker gezien het weer, maar eerlijk is eerlijk... geen moment heb ik daar aan gedacht en Henk ook niet! 
Peter heeft de zeevaartschool afgerond en Victoria is daarmee bezig. Dus over interpretatie van weerberichten, wolken en stromingen kunnen ze mij nog wat leren. Ook heeft navigatie niet heel veel geheimen voor ze en aangezien Victoria regelmatig over het wad heeft geroeid, is de Waddenzee niet echt onbekend terrein voor ze. Bovendien is de Lytse een Drascombe! En dat is een zeer verantwoordelijk Waddenbootje! 

Nee hoor, ik ben heel trots op onze tweede bemanningsploeg en op de manier waarop zij zich het zeilen hebben eigen gemaakt de laatste jaren!

Ik heb ook genoten van hun verhalen over contacten met andere Drascombe vaarders en over het feit dat het " ons kent ons"  gevoel er nog is bij Drascombianen. Leuk is dat om te zien en te horen.
Ik hoop wel iedereen nu gerustgesteld te hebben...De Lytse was in goede en verantwoorde handen! En zal gelukkig nog vaak door beide ploegen bevaren worden. Beide kapiteins zijn trouwens ook van plan om het TWW 2015 te gaan varen samen.. dus dan zullen ze wel weer heel veel gezellige clubleden ontmoeten!

 Dit jaar moeten we de Zomer bijeenkomst overslaan, werk, school en andere afspraken laten dat helaas niet toe. Maar we zijn nog lang niet uitgezeild dit jaar. Dus zullen er nog wel meer verslagen gaan volgen maar niet zo snel op elkaar als nu!

Voor nu weer hartelijke groetjes! Liane, Henk, Victoria, Peter en Mik

Geen opmerkingen: