Zoeken in deze blog

vrijdag 31 juli 2015

De andere aanwinst....

Ik denk dat iedereen inmiddels wel begrepen heeft, dat wij best wel bootjes gek zijn... daar hebben we ook niet echt een geheim van gemaakt. 
De Lytse Vilja heeft als thuishaven Terherne en wordt door ons gebruikt om heerlijke tochten mee te maken. Friesland is een fantastisch vaargebied, zoals de zomerbijeenkomst van 2014 wel bewezen heeft, maar ook het IJsselmeer en de Wadden worden regelmatig door ons bevaren. 

Omdat wij aan het Snekermeer wonen, beschikken wij over een sloep voor die dagen dat je niet echt lekker kunt zeilen. Ja die dagen bestaan!! Echt waar!! Als je een koppel gasten hebt bijvoorbeeld, die je niet allemaal in de Lytse kunt plaatsen... of als er geen wind is.. of als er heeeeeel veeeeeel wind is .... of als er wedstrijden worden gehouden en je wilt zo min mogelijk gezeur... Dus een sloep, wij hebben een Vioolsloep 630 die ons braaf naar allerlei leuke plekjes brengt, ons laat genieten van alle wedstrijden op het meer en zo. Maar ja.. het is geen zeilboot en al helemaal geen Drascombe! Bovendien zijn we gek op de Lytse maar ze is met weinig wind een luie zeilster en dat is niet altijd lekker als je rondjes op het meer wilt varen en ook niet in je sloep wilt rondtorren. 

Welk schip kan veel mensen herbergen, is een goede zeiler maar kun je in tijden van " nood" ook als sloep gebruiken? Die vraag heeft ons best een tijd bezig gehouden. 
Op de zomerbijeenkomst ergens in 2010 toen we Marken aandeden, hebben we ook een vaartochtje door grachten gemaakt. Wij waren toen te gast bij Antoine op zijn mooie Gig      " The City of London" en die heeft indruk gemaakt. Maar ja Gigs zijn er nou niet voor het oprapen. Omdat wij er niet uitkwamen, welke boot we dan wilden nemen, zijn we maar gewoon door gegaan met lekker varen in de Lytse en soms in onze Vioolsloep. 

Maar ook hier geldt weer: het kan soms raar lopen. Op een gegeven moment ben je aan het denken, zoeken, Googlen en met andere mensen aan het praten en dan kom je er achter dat die boot die zo een vreselijk diepe indruk op je heeft gemaakt, op zoek is naar een andere thuishaven. Het ondenkelijke was gebeurd, de City of London stond te koop!!!!!!!

Jullie snappen dat we hier niet heel erg lang over hoefden na te denken en na enig mailverkeer met Antoine mochten wij de City ophalen!


Hebben onze buren geen prachtig uitzicht zo?


 Vanaf 2014 ligt de City voor onze tuin aan haar touwtjes te dansen en nemen wij deze schoonheid regelmatig mee voor een lekker rondje varen, vaak ook met het hele gezin. Plaats genoeg immers! 
Henk, Peter (prachtige hoed niet?), Kimberley en Victoria
Zomerbijeenkomst 2014, wriklessen van Antoine
Maar Henk geniet er ook van om met wat meer wind met de City over het Snekermeer te " raggen" en te genieten van haar wendbaarheid en haar snelheid. We genieten van de City met evenveel plezier als van onze andere Drascombes, volgens Michel M. zijn wij inmiddels als een echte rederij geworden. Zelf houden we het er maar op dat er ooit een Drascombe museum wordt opgericht.....